Kokosolie als haarmasker

Na een lekker zonnebankje (niet te lang en helemaal ingesmeerd natuurlijk) gepakt te hebben, stapte ik onder de douche. Ik ben altijd bang dat mijn haar droog wordt van de zonnebank, dus gebruik ik na zo’n sessie altijd een haarmasker. Met één voet in de douchecabine staande, kwam ik tot de ontdekking dat mijn haarmasker op was. Ik moest en zou een haarmasker hebben, dus draaide ik de douche weer dicht. Ik had al wat vaker gehoord over een ‘Do It Yourself’ haarmasker van kokosolie. Hiervoor was ik wel wat huiverig, maar ik had het in huis en het was het proberen waard, dus op naar de pot met kokosolie.

Aangezien kokosolie niet vloeibaar, maar vast is, moet je dit eerst smelten. Het leek me geen lekker idee om brokken kokosolie in mijn haar te smeren. Mijn eerste ingeving was om het in een pannetje te gooien en op te warmen. Ik keek toch maar even op internet of er een betere manier was. Daar werd geadviseerd om de kokosolie ‘au bain marie’ op te warmen. ‘Au bain marie’ is een manier die je kunt gebruiken om iets te smelten of op te warmen. Je doet in dit geval de kokosolie in een bakje en dat bakje zet je in een grotere bak met heel warm water. Dan wacht je tot het gesmolten is. Ik liet het 5 minuutjes staan. Toen ik ging kijken was alles al vloeibaar. Ik heb niet heel veel olie gebruikt omdat dit voor mij de eerste keer was dat ik het probeerde. In vloeibare staat, waren het in totaal ongeveer 2 eetlepels olie.

De olie masseerde ik voorzichtig en tegelijkertijd nog wat twijfelachtig in de punten van mijn haar. Langzaam maar zeker masseerde ik ook de haarwortels in, weliswaar niet te veel. Het schijnt dat kokosolie heel effectief is voor de structuur van je haar. Shampoos en conditioners verbeteren vaak alleen de zichtbare buitenkant van het haar, maar kokosolie trekt juist helemaal in het haar. Dit is mogelijk vanwege de moleculaire samenstelling van de olie die anders is dan de moleculaire samenstelling van de meeste onnatuurlijke haarmaskers.

Voor een optimaal resultaat moet je de kokosolie een nachtje in je haar laten zitten. Ik heb mijn haar voor een uur losjes in een handdoek gedraaid en vervolgens één keer gewassen met dezelfde hoeveelheid shampoo die ik altijd gebruik. Ik heb nog een klein beetje conditioner gebruikt en ik heb het vanzelf op laten drogen. Zichtbaar resultaat! Ik ben erg tevreden. Mijn haar ziet er sterker en gezonder uit, het is helemaal niet vet waar ik juist zo bang voor was en misschien wel het belangrijkste resultaat: mijn haar heeft een zichtbaar mooiere glans. Een echte aanrader dus!

 

 

Advertenties

2 reacties op ‘Kokosolie als haarmasker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s