Inspirerende mensen

‘Als je iets wil, moet je precies weten wat je wil en wat je op wil geven.’ Een inspirerende zin met een waardevolle betekenis. Deze woorden komen zonder twijfel uit de mond van iemand die zijn droom naleeft. Hoe bijzonder is het dat je alles op wil geven voor iets waar je altijd al van hebt gedroomd of wat juist zomaar op je pad komt?

Die eerste zin is één van de zinnen die vaak wordt gezegd in het programma van Floortje Dessing: ‘Floortje naar het einde van de wereld.’ Dit verbaast mij niet aangezien Floortje in haar programma alleen maar mensen volgt die hun droom naleven. Deze mensen hebben hun leven veranderd en alles uit hun oude leven opgegeven, vaak in het belang van andere mensen.

De aflevering waarin Floortje Benjamin LaBrot volgt, de oprichter van Floating Doctors, is erg inspirerend. LaBrot heeft een bedrijf opgezet dat mensen op een vrij onbereikbaar eiland van gratis medische zorg voorziet. Hij is niet rijk, maar hij slaapt wel altijd goed zoals hij dat zelf zegt. Deze man verdient een medaille. Hij helpt andere mensen die het nodig hebben, af en toe zelfs met enig gevaar voor eigen leven. Hij en zijn team moeten uren de zee op in barre omstandigheden om de eilanden te bereiken, maar het maakt hem niets uit. Hij slaapt ten minste goed.

De aflevering waarin Floortje het hippie-stel Rob en Alix Crapper volgt, is ook een eyeopener. Het stel verhuisde naar een klein eiland genaamd Epi. Op dit eiland bouwden zij hun eigen huis voor zichzelf en hun drie jonge kinderen. Het huis staat aan een kleine baai. Het is een werkelijk paradijs, maar het eiland is ook wel eens getroffen door de cycloon ‘Vanuata’. Dit klinkt minder paradijselijk in de oren. Floortje was dan ook benieuwd waarom het stel het risico neemt dat hun huis wordt verwoest door een cycloon. Rob antwoordde nuchter dat er overal wel wat gaande is en als er in de grote steden een zombie apocalyps plaatsvindt, dan zit hij mooi veilig in zijn paradijsje. Een goede manier om zo in het leven te staan. Niet de nadelen, maar de voordelen inzien.

Het meest inspirerende verhaal vind ik dat van Maggi Doyne. Zij is 28 jaar, woont in Nepal en is moeder van 51 kinderen. 51 geadopteerde kinderen die zonder Maggi aan hun eenzame lot overgelaten zouden zijn. Ergens een triest verhaal, maar aan de andere kant een sprookje. Maggi heeft 51 kinderen van de eenzaamheid gered en verzorgt hen alsof zij haar eigen kinderen zijn. Ze houdt van hen. Ze is nog maar 28 jaar en heeft haar normale leven opgegeven. Voor haar kinderen. De kinderen wonen samen met Maggi in een groot huis waarin nog wat andere volwassenen wonen die bijvoorbeeld helpen met koken en andere zaken. Maggi heeft ook een school opgericht zodat haar kinderen die al oud genoeg zijn om naar school te gaan, ook daadwerkelijk aan een toekomst kunnen bouwen.

Deze mensen hebben hun droom nageleefd. Soms in hun eigen belang, maar soms zelfs in het belang van anderen. De wereld zou een stuk mooier zijn met meer mensen zoals deze.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s